Veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over mijn bestelling? Waar kan ik deze stellen?

Wanneer u vragen heeft over uw bestelling kunt u contact opnemen met Chillwood. Dit kan via mail (info@chillwood.nl) of telefonisch op +31 6 100 99 155. Daarbij verzoeken wij u uw bestelgegevens bij de hand te houden.

Wilt u een artikel komen bekijken alvorens te bestellen?

Om enige twijfel weg te nemen kunt u de meeste producten bekijken. Chillwood heeft (nog) geen eigen showroom, maar uiteraard bent u op afspraak welkom in Arnhem (Utrechtseweg 310, gebouw B46).

Behandelen van de buitenhaard?

Levering?

Wij maken gebruik van een gespecialiseerde vervoerder. Zij maken vooraf een afspraak met u op een tijdstip dat voor u het beste uitkomt (overdag). Indien van toepassing kunt U het resterende bedrag pinnen bij de chauffeurs.

Aanbetaling?

Bij bedragen boven de €500,- Wij houden een aanbetaling van ongeveer 20% aan. Dit is om er zeker van te zijn dat u uw product ook echt wilt. Het product wordt immers speciaal voor u op maat gemaakt.

Levertijd?

We beloven u dat u de producten binnen 4-6 weken bij u thuis heeft staan. "Binnen 4-6 weken" betekent ook dat u ook eerder u meubel kan ontvangen. Het heeft namelijk ook te maken met de transportroutes van onze vervoerder. U kunt ook eerder bestellen en de meubels pas over 4 maanden (of langer) laten bezorgen. Zorgen wij gewoon dat we ruimte overhouden in onze productieplanning voor die desbetreffende datum! Voor beide partijen wel zo makkelijk.

Losse bladen kopen?

Naast losse onderstellen kunt u ook losse bladen kopen; Mail ons voor een vrijblijvende offerte, elke maat tot 300 cm is mogelijk. U krijgt binnen 1 werkdag een prijsopgave. Alle tafelbladen worden voorzien van de ultra mat laklaag of olie zodat uw tafel optimaal beschermd is tegen kringen en vlekken. Ook uw tafelbladen kunnen aan huis bezorgd worden, daarvoor tellen wij in heel Nederland 65,-

Zijn de onderstellen eenvoudig te verzetten?

Poten zijn eenvoudig te plaatsen. Als de tafel wordt afgeleverd is de tafel op verschillende plaatsen voorgeboord, de bezorgers monteren de tafelpoten aan het tafelblad.

Herroepingsrecht?

Op onze producten is GEEN herroepingsrecht van kracht. Dit komt omdat onze producten speciaal voor u op maat worden gemaakt.

Kunnen eiken tafels ook buiten staan?

Onze eiken eettafels zijn alleen voor binnen. Eikenhout is niet echt een houtsoort voor buitentafels. Het zou gaan scheuren en vergrijzen.

Het werken van hout.

Zoals u weet is eikenhout een natuurproduct. Ons eikenhout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen 8% en 12%, waardoor het product geschikt is voor gebruik in een verwarmde ruimte. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. Hout zal nauwelijks werken wanneer de luchtvochtigheid in huis redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw tafel bestaat. Om de luchtvochtigheid te meten kunt u het beste een hygrometer gebruiken. Deze plaatst u op ooghoogte, niet op de tocht en niet in de zon.

U dient er rekening mee te houden dat de luchtvochtigheid in het stookseizoen extreem laag kan worden, met als gevolg dat er lichte scheurvorming plaatsvindt. In dat geval kan een pannetje water op de verwarming of kachel een afdoende oplossing bieden.

Een nagenoeg constante luchtvochtigheid van ongeveer 55%, met in de winter een daling van 10% en in de zomer een stijging van 10%, is voor zowel uw massief eiken meubel(s) als voor u zelf een gezond leefklimaat.

In onze garantievoorwaarden zijn alleen productiefouten opgenomen. Het werken van hout valt niet onder onze garantievoorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant zelf om het werken van hout zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.

Hoeveel weegt de tafel?

Bij een exemplaar van 220cm x 100 cm moet u ongeveer denken aan 80 à 90 kilo. Gelukkig is de tafel demontabel waardoor u de tafel toch vrij eenvoudig in huis krijgt.

Hoeveel weegt een set tafelpoten?

Bij de meeste producten staat het gewicht vermeld. Maar een set tafelpoten varieert tussen de 40 en 80 kg.

Wat doen jullie met de noesten? Opvullen of open laten?

Er zitten geen grote noesten in ons hout, mochten er enkele kleine noestjes inzitten, dan vullen we deze standaard op, wel zo praktisch voor u! Het schuurstof van dezelfde plank wordt vermengd met een kleurloze lijmstof. Zo wordt het gaatje in dezelfde kleur opgevuld.

Ik wil graag een variatie op een product uit de webshop, is dat mogelijk?

Uiteraard is dat mogelijk! Stuurt u uw wensen naar info@manufacture-mrn.nl en wij maken een passende offerte voor u.