Materiaal

Onze producten worden gemaakt van Cortenstaal. De bruine roestkleur is het meest typische en in het oog springende uiterlijke kenmerk van dit type staal. De roestlaag zorgt voor enerzijds het stoere uiterlijk van onze producten en anderzijds voor een jarenlange bescherming tegen weer en wind.

Cortenstaal, ook bekend onder de merknaam COR-TEN-staal, is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal, de rekenwaarde is circa 355 N/mm². 

De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie sterk vertraagt. Door de oxidehuid is het niet nodig het materiaal te schilderen.

De roest van het staal kan in de eerste fase van het roestingsproces afgeven op aangrenzende oppervlakken, zoals terrastegels.

Het weervaste staal groeit in populariteit. Zo is het inmiddels niet meer weg te denken in de kunst, architectuur en de civiele techniek.